Gå til hovedindhold

Sov godt - alt om dit barns søvn

Læs anbefalinger og råd om børns søvn, og få inspiration til, hvad du kan gøre for at få dit barn til at sove godt.

 • Læs op

Indhold

  Søvn fra 0-1 år

  Jo yngre dit barn er, desto mere søvn har krop og hjerne brug for. Det helt lille barn får mange sanseindtryk og oplevelser fra de vågne timer om dagen, som bearbejdes om natten.

  Søvn fra 1-2 år

  Dit barns søvn kan blive påvirket af de mange nye oplevelser i dagplejen eller vuggestuen. Læs her, hvordan du som forælder støtter dit barn til god søvn.

  Søvn fra 3-5 år

  Børnehavestart og skolestart er store begivenheder i dit barns liv, og kan påvirke søvnen. I denne alder er det sjældent nødvendigt at sove om dagen, men barnet kan have brug for en stille stund for at koble fra efter dagens begivenheder.

  Søvn fra 6-13 år

  Skoledagen med venner og krav om læring kan i perioder fylde meget for dit barn. Oplevelserne kan påvirke barnets søvn, så det i perioder har brug for at sove mere for at bearbejde indtrykkene.

  Søvn fra 14-17 år

  Er du mellem 14-17 år, så er der masser af gevinster ved at sove nok og sove godt.

  Putteritualet

  Faste rutiner og gode sovevaner hjælper dit barn til at sove bedre. Vi har samlet en række gode råd til at få puttet dit barn.

  Middagsluren

  Små børn har brug for søvn om dagen, afhængig af deres alder. Barnets samlede behov for søvn over hele døgnet er afgørende for, hvor mange lure og hvor længe det er godt for barnet at sove om dagen.

  Hjælp, mit barn vil ikke sove

  Når dit barn har svært ved at falde i søvn om aftenen, er det vigtigt at se på, hvornår og hvor længe barnet sover i alt. Måske kan en anden døgnrytme hjælpe

  Besøg Egernet Egon - godnatlæsningsbog

  Godnatlæsning for de 2-4 årige barn om Egon, det lille egern, der fortæller om, hvordan han bliver puttet om aftenen.

  Sidst opdateret: 2. maj 2024